Окупанти вдень завдали ракетного удару по військовому аеродрому під Житомиром – ЗСУ

Окупанти завдали удару двома ракетами X-59, імовірно, з літаків Су-34, зазначили у повітряному командуванні "Центр"
Фото: Минобороны России / Facebook (архів)
Російські окупанти вдень 16 серпня обстріляли двома ракетами військовий аеродром у Житомирській області з території Білорусі.

Про це у Facebook повідомила служба зі зв'язків із громадськістю повітряного командування "Центр" ЗСУ.

"Сьогодні вдень, 16 серпня, рашисти підняли літаки з території Білорусі і, намагаючись замаскувати авіаційну активність під тренувальні польоти, завдали ракетного удару двома керованими авіаційними ракетами X-59, імовірно, з винищувачів-бомбардувальників Су-34, – ідеться у повідомленні. – Пошкоджено злітно-посадкову смугу та кілька одиниць автомобільної техніки".

Унаслідок удару ніхто не постраждав, оскільки особовий склад перебував в укритті, додали у повітряному командуванні "Центр".

Два вибухи у Житомирському районі внаслідок ракетного удару росіян підтверджував голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

За підрахунками української влади станом на середину липня, загарбники від початку війни випустили по території України понад 3 тис. ракет, частину з них збили сили ППО.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила 15 серпня, що Росія накопичує сили на території аеродрому Зябрівка в Білорусі для масованого ракетного удару по Україні.