Окупанти використовують чорне покриття дронів, щоб ускладнити роботу ППО – Ігнат

Фото збитих 25 листопада чорних БПЛА опублікувала Нацгвардія України
Фото: Національна гвардія України | НГУ / Telegram

Росія постійно вдосконалює безпілотники, якими потім атакує територію України. Про це речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів 25 листопада в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1".

За його словами, зокрема, окупанти стали використовувати відбивне покриття чорного кольору, щоб ускладнити виявлення таких дронів українською ППО.

"Вони й раніше вдосконалювали ті БПЛА, які отримали від Ірану, і ті, що роблять самі, використовуючи там композитні матеріали для світловідбиваючої поверхні. Зараз ми бачимо, що використовували карбономатеріал. Карбон, який є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, і чорний колір – зрозуміло чому. Це ускладнить роботу протиповітряної оборони, а саме візуальну прив'язку до цілі мобільних вогневих груп", – пояснив Ігнат.

Фото збитих 25 листопада чорних БПЛА типу Shahed показала пресслужба Національної гвардії України.

Контекст:

Уранці 25 листопада окупанти масовано атакували Київ безпілотниками.

За даними Міненерго України, унаслідок ворожої атаки без світла у столиці залишилися 77 житлових будинків і 120 установ.

У КМВА заявили, що це була наймасштабніша атака дронів на столицю від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ. Сили й засоби ППО знищили більше ніж 60 повітряних цілей противника. Тривога в Києві тривала понад шість годин. Унаслідок падіння уламків збитих безпілотників у різних районах міста зафіксовано пошкодження будівель, сталися пожежі, постраждало п'ятеро мирних жителів.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що росіяни цієї ночі випустили рекордну кількість дронів Shahed, сили оборони збили 74 із 75 ворожих безпілотників.