Окупанти вивели в Чорне море чотири ракетоносії – ОК "Південь"

Російські кораблі в Чорному морі можуть бути оснащені 24 ракетами "Калібр", зазначили в ОК "Південь"
Фото: EPA
Російські окупанти збільшили корабельне угруповання у Чорному морі. Про це повідомив пресцентр оперативного командування "Південь" у Facebook 24 грудня.

"У Чорному морі корабельне угруповання ворога збільшено до 14 одиниць, серед яких два надводні і два підводні ракетоносії", – ідеться у повідомленні.

Вони можуть бути оснащені 24 ракетами "Калібр".

"Імовірно, ворог готується до нанесення ракетних ударів. Будьте пильними, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги!" – заявили в ОК "Південь".

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке почалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив 30 листопада, що українські військові з початку повномасштабного вторгнення РФ виявили 240 тис. повітряних цілей російських окупантів. "Приблизно 80% знищуються нашими вогневими засобами", зазначив він.

Востаннє масованого ракетного удару по Україні РФ завдала 16 грудня. Ракети збивали у небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Київською і Херсонською областями, а також над Києвом.

23 грудня президент України Володимир Зеленський   заявив, що "російські терористи можуть активізуватися з наближенням свят". "Вони зневажають християнські цінності і будь-які цінності взагалі. Тому, будь ласка, зважайте на сигнали повітряної тривоги", сказав він.