Окупанти вночі обстріляли ракетами Запоріжжя та Запорізьку область, є постраждалі – голова ОВА

Окупанти завдали ракетних ударів по Запорізькій області, повідомили в ОВА
Фото: Олександр Старух – голова Запорізької ОДА / Facebook
Російські окупаційні війська в ніч проти 4 серпня завдали низки ракетних ударів по території Запорізької області.

Про це у Facebook повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Старух.

"Одна ракета поцілила поблизу автомобільної траси в районі села Вільноандріївка. Постраждалих немає. Ракетного обстрілу зазнав об'єкт інфраструктури в Заводському районі обласного центру – зафіксовано два прильоти. Є один постраждалий, який отримав поранення від осколків скла. Зараз перебуває в задовільному стані", – написав керівник ОВА.

Окрім того, о 2.10 окупанти обстріляли село Новоіванівка Комишівської громади, зруйнувавши житлові будинки та зерносховище, а приблизно о 4.00 російські військові завдали удару по складах агрофірми у Тернуватській громаді.

"Ворог продовжує цинічно знищувати об'єкти цивільної інфраструктури області, видаючи їх за військові цілі", – наголосив Старух.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська захопили частину Запорізької області.

Оперативне командування "Південь" повідомило 28 травня, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на півдні України. За інформацією Генштабу ЗСУ станом на 31 травня, у південній частині України російські окупанти зосередилися на обороні захоплених позицій.

Станом на 5 червня Запорізька область окупована росіянами майже на 60%, говорив Старух.

Обласний центр Запоріжжя окупантам не вдалося захопити. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої території Запорізької області й готуються провести там "референдум" про "приєднання" регіону до РФ.