Окупанти ввечері обстріляли Запорізьку область із "Градів", уранці обстріли тривали

Старух: Карасів шкода, росіян – ні. Нічого, незабаром вони поміняються місцями з карасями
Фото: Олександр Старух / Запорізька ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупанти ввечері 22 липня випустили приблизно 20 ракет із реактивних систем залпового вогню "Град" у бік Запоріжжя, більшість упала у воду.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. Секретар Запорізької міськради, в.о. міського голови Анатолій Куртєв зазначив у Telegram, що у Запоріжжі внаслідок атаки "прильотів не зафіксовано".

"Гучні вибухи, що було чутно в обласному центрі, – це результат ворожої атаки із системи "Град". За попередньою інформацією, загарбники випустили приблизно 20 ракет, більшість із яких утопилася в річці Дніпро поблизу селищ Малокатеринівка та Канівське... Карасів шкода, росіян ні. Нічого, незабаром вони поміняються місцями з карасями", – написав Старух.

Він закликав жителів зберігати спокій, під час оголошення повітряної тривоги йти в укриття та пам'ятати про нерозголошення інформації.

Куртєв уточнив, що у Запоріжжя російські ракети не прилетіли, звуки вибухів, які чули у місті, долинали із Запорізького та Василівського районів області.

Сьогодні вранці, повідомив Куртєв, окупанти знову обстрілювали регіон. В обласному центрі чули вибухи, які лунали із Запорізького району. У самому Запоріжжі влучань не було.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Запорізької області захопили окупанти, зокрема, такі великі міста, як Бердянськ та Мелітополь. За інформацією голови ОВА станом на 5 червня, тимчасово окуповано майже 60% території регіону.

Окупанти регулярно б'ють ракетами по Запоріжжю, щонайменше двічі завдавали ракетних ударів по острову Хортиця.

2 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти розгорнули додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області.

У травні, за словами голови ОВА, інтенсивність боїв в області знизилася, оскільки основні сили російська армія перекинула на луганський та донецький напрямки. Однак деякі громади постійно страждають від обстрілів.