Окупанти з 1 липня планують запустити потяг з окупованого Криму до Мелітополя. Мер назвав причину

Окупанти, запускаючи потяг до Криму, хочуть прикритися людьми як живим щитом, зазначив мер Мелітополя

Фото: wikipedia.org (архів)
Російські окупанти хочуть запустити пасажирський потяг з окупованого Криму в тимчасово захоплений Мелітополь Запорізької області.

Про це 30 червня в ефірі національного телемарафону, який транслювали на YouTube каналу "Україна 24", повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

"Вони вже оголошують, що з 1 липня буде курсувати потяг із Мелітополя до Джанкоя, але ми чітко розуміємо, навіщо це роблять… Усі знають про те, як підривався і бронепоїзд, і рейки [унаслідок дій військовослужбовців руху спротиву Сил спецоперацій]. І саме тому вони вирішили запустити пасажирський потяг, щоб щитом прикриватися нашими людьми, щоб не було диверсій, а вони точно будуть. Тому що через залізницю перевозиться багато вибухових предметів, набоїв і важкого озброєння. Тому вони знову хочуть прикритися нашими людьми як живим щитом", – пояснив міський голова.

Про запуск залізничного сполучення між Мелітополем та Джанкоєм повідомляло російське пропагандистське агентство "РИА Новости" 21 червня у Telegram.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого російська армія захопила частину Запорізької області. Станом на 5 червня Запорізьку область росіяни окупували майже на 60%.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області і готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ, говорив Федоров.