Окупанти завдали кількох авіаударів по Миколаєву. Мер розповів про ситуацію у місті

Окупанти вчора завдали авіаударів по Миколаєву
Фото: wikipedia.org
18 березня російські окупанти завдали кількох авіаударів по Миколаєву, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич у своєму відеозверненні у Facebook.

Унаслідок атаки було пошкоджено електромережу в мікрорайонах Соляні та Матвіївка (входять до Центрального району міста). Але надвечір майже всі проблеми усунули, без електроенергії залишалося 12 вулиць у Центральному районі.

Сєнкевич також пояснив, чому в місті під час атаки не було повітряної тривоги.

"Тривоги не було, тому що нас атакували із Херсонської області. І ми просто не встигаємо давати цю тривогу. Бомбардування відбувається швидше, ніж ми пеленгуємо і запускаємо системи", сказав мер.

Якщо окупанти атакують із Криму або "з більш далеких рубежів", влада встигає попередити населення, але якщо з таких близьких відстаней, як Херсонська область, то ні, розповів Сєнкевич.

Підписники запитали в мера Миколаєва, чи правда, що окупанти атакували розташування 79-ї окремої десантно-штурмової бригади та 36-ї окремої бригади морської піхоти.

"Друзі, рятували там людей. Рятували там казарму. На щастя, деякі об'єкти були в нас порожніми, там не було нікого. Декого зачепило... Більше інформації я вам не дам, тому що ця інформація військова і я не можу з вами нею поділитися", – сказав Сєнкевич.

Він також розповів, що голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім не виходив протягом дня в ефір (зазвичай він робить це кілька разів на день), оскільки п'ятниця була важка і він мав багато роботи в області. О 14.24 Кім написав у Telegram: "Все ок, зайнятий трохи".

Про атаку на Миколаїв повідомив у Telegram і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, створений при Міністерстві культури та інформаційної політики.

"Деякі західні журналісти повідомляють, що внаслідок атаки варварів у Миколаєві загинуло щонайменше 40 українців. За попередньою інформацією, це військові", – ідеться в повідомленні.

Натепер інших офіційних коментарів щодо бомбардування Миколаєва немає.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Окупанти атакують Миколаїв із першого дня вторгнення, із 24 лютого. На початку вторгнення запеклі бої точилися за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакіно на околиці міста. У Миколаєві щодня чути вибухи та стрілянину. Окупанти обстрілюють житлові квартали з реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган", завдають авіаударів. Зокрема, унаслідок бомбардування міста 13 березня загинуло дев'ятеро людей.

16 березня Кім повідомив, що у Миколаївській області українські військові "відсунули лінію фронту". "Це означає, що в найближчому майбутньому Миколаїв має бути тиловим містом, адже жодного сенсу воєнного немає щось робити з нашим містом... Варіантів напасти на Миколаїв сьогодні немає", – сказав він.