Окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю, він припав по приватних будинках. Є постраждалі – ОВА

За даними місцевої влади, пошкоджено 12 будинків, зокрема два мають значні пошкодження
Скріншот: Запорізька обласна державна адміністрація / Facebook
Уранці 28 квітня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Запоріжжю, повідомив пресцентр обласної державної (військової) адміністрації в Telegram.

Обстріл здійснювали з авіації, зазначили в адміністрації.

Пізніше Запорізька ОВА опублікувала у Facebook відеокоментар спікера адміністрації Івана Ареф'єва.

Він сказав, що удар припав по приватному сектору Запоріжжя, це була ракета класу "повітря  земля". Унаслідок удару постраждало троє людей, зокрема дитина. "Дитину відразу ж госпіталізували до лікарні, надали медичну допомогу. Дуже сильно пошкоджена у дитини нога", – сказав він.

Також на відео показано наслідки удару та коментарі місцевих жителів.

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомив, що 12 будинків пошкоджено внаслідок удару. За словами Ареф'єва, два з них мають сильні пошкодження – там вилетіли вікна, двері.

Куртєв каже, що поранення дістало п'ятеро людей, але двоє з них відмовилися від госпіталізації.

Щодо факту ракетного удару обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення законів і звичаїв війни, повідомили в Офісі генпрокурора. Постраждалій дитині, за інформацією ОГП, 11 років, це хлопчик.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)  

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого (до цього бойові дії вели на Донбасі). У РФ війну офіційно називають "спецоперацією".

Частину Запорізької області захопили окупанти. За даними Генерального штабу ЗСУ, 27 квітня росіяни намагалися покращити тактичне становище своїх військ у напрямку Запоріжжя, але зазнали невдачі і з втратами відступили.