Окупанти завдали трьох авіаційних ударів навколо Лисичанська

Голова ОВА зазначив, що минулої доби окупанти активно застосовували ствольну і реактивну артилерію
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти завдали трьох авіаційних ударів у передмісті Лисичанська Луганської області. Про це 20 червня в Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ворог тричі атакував із повітря – у районах Білої Гори, Мирної Долини й одного зі зруйнованих мостів, що з’єднують Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Непридатні для переміщення мости окупанти регулярно обстрілюють, добиваючи залишки інфраструктури. Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецький", – написав Гайдай.

У Сєвєродонецьку, за його словами, точаться бої, під вогонь противника потрапила територія заводу "Склопластик" і полігону рятувальників.

У Гірському напередодні росіяни пошкодили 19 будинків, у Врубівці – сім, у Лисичанську було обстріляно кілька адміністративних будівель.

Голова ОВА зазначив, що минулої доби окупанти активно застосовували ствольну та реактивну артилерію.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Лисичанськ наразі під контролем українського уряду. Бої відбуваються в сусідньому Сєвєродонецьку.

Активні бої в районі Сєвєродонецька точаться від початку червня. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

12 червня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що Росія перекинула в Сєвєродонецьк сім батальйонно-тактичних груп, але ЗСУ вдалося зупинити ворога.

15 червня Гайдай заявляв, що ситуація в Сєвєродонецьку стає важчою, проте українські військові стримують ворога одразу з трьох боків.