Окупанти завдали удару по Вінниці ракетами "Калібр" вагою 1770 кг, дві збили сили ППО – ДСНС

Станом на 17.00 рятувальники виявили тіла 22 загиблих унаслідок ракетного удару окупантів 14 липня, повідомили у поліції
Фото: ДСНС України / Telegram
Російські окупанти 14 липня випустили по Вінниці чотири ракети, дві з них збили підрозділи протиповітряної оборони (ППО) Збройних сил України.

Про це повідомив начальник частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України Сергій Гайдиш, його цитує пресцентр Вінницької міськради в Telegram.

"Після вилучення та проведення первинної ідентифікації елементів боєприпасів було попередньо встановлено, що ракетний удар був завданий двома ракетами типу "Калібр" маркування 3М-14Е. Вага початкової ракети складає 1770 кг. Довжина ракети – 6 м 20 см. Бойова частина – 450 кг", – зазначив Гайдиш.

За його словами, така ракета має дві системи наведення: перша – повністю автономна, друга – через ГЛОНАСС і GPS.

"Тобто вона ще, можливо, під час польоту коригується. Над поверхнею моря ракета летить на висоті до 20 м. Над поверхнею землі – можливо, від 50 до 180 м, в залежності від відомого ворогу рельєфу місцевості. На підльоті до встановленої цілі ураження ракета знижується на висоту до 20 м", – розповів Гайдиш, пише пресцентр Вінницької міськради у Telegram.

Одну з ракет російських окупантів, які 14 липня прилетіли до Вінниці, спочатку було спрямовано на Житомир, повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Окупанти завдали ракетних ударів по Вінниці вдень 14 липня. За даними Нацполіції, ракети влучили у будівлі з офісними приміщеннями. У ДСНС уточнювали, що сталося влучання у паркувальний майданчик поблизу дев'ятиповерхового будинку побуту "Ювілейний". Усього пошкоджено 55 будинків і 40 автомобілів.

Ударів крилатими ракетами "Калібр" було завдано з підводного човна з акваторії Чорного моря, зазначили у Повітряних силах ЗСУ. Голова Вінницької ОВА повідомив, що чотири ракети над областю збила ППО.

Станом на 17.00 рятувальники виявили тіла 22 загиблих, лише шістьох із них вдалося ідентифікувати, повідомили в поліції. Окрім того, ушкодження різних ступенів тяжкості дістало приблизно 100 осіб, зниклими безвісти вважають 39 осіб.