Окупанти знову обстріляли Краматорськ, мер повідомляє про жертви

Краматорськ обстріляли вдруге за добу
Фото: Олександр Гончаренко / Facebook

12 серпня російські окупанти знову обстріляли Краматорськ Донецької області. Про це мер міста Олександр Гончаренко повідомив у Facebook.

"Удар по Краматорську. Знову приватний сектор. За попередньою інформацією, є жертви", – написав він.

Пізніше мер уточнив, що загиблих – двоє.

"Ракетний удар по Краматорську, приватний сектор селища Іванівка. Двоє загиблих, 13 поранених. Десятки пошкоджених будинків. На місці працюють рятувальники і поліція. За попереднім висновком, схоже на "Іскандер". Тероросія й надалі спопеляє наші землі", – написав Гончаренко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Окупанти обстрілювали Краматорськ і у ніч на 12 серпня. Гончаренко повідомляв про 11 ракетних ударів по приватному сектору. За словами мера, інформації про постраждалих не надходило.

Контекст:

Після окупації частини Донецької області російськими військами та проросійськими угрупованнями у 2014 році Краматорськ став адміністративним центром регіону. Із початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року промзона і житлові райони міста зазнають постійних обстрілів із боку окупаційних військ.

2 серпня Кабмін ухвалив розпорядження про обов'язкову евакуацію жителів Донецької області до інших регіонів України. Евакуювати планують приблизно 200 тис. осіб.