Окупанти знову обстріляли Нікополь, зруйновано приватні будинки, пошкоджено лікарню, є приліт у порт – ДСНС та ОВА

Окупанти випустили по Нікополю понад 60 снарядів за ніч, є руйнування
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупаційні війська за ніч 18 червня кілька разів обстріляли Нікополь Дніпропетровської області з реактивних систем залпового вогню.

Про це голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив у Telegram.

"Російські війська кілька разів за ніч ударили з РСЗВ по Нікополю. Скерували понад 60 снарядів на житлові квартали та міську інфраструктуру. Попередньо поранено одну людину. Це 75-літня жінка. Вона у лікарні", – написав Резніченко.

Він повідомив, що приблизно 10 приватних будинків унаслідок обстрілу зруйновано.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій додали – у цих будинках обвалилися дахи та стіни, вибито вікна.

"Горіли чотири житлові будинки та декілька господарчих споруд. Рятувальники вогонь загасили. "Прилетіло" і в лікарню, промислове та енергетичне підприємства, [річковий] порт. Також на одній із вулиць міста пошкоджено водопровід та газовід. Зараз на місці працюють фахівці різних служб. Відновлюють газо- та водопостачання. З'ясовують масштаби руйнувань", – повідомили у ДСНС.

Постраждала, за даними ДСНС, у стані середньої тяжкості.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти вночі та вранці 16 липня обстріляли із "Градів" Нікопольський район Дніпропетровської області. За даними ОВА, окупанти випустили 53 снаряди. Були пошкоджені 12 п'ятиповерхових будинків, школа та училище, також у місті виявили боєприпаси, які не здетонували, є загиблі.