Окупанти зосередилися на спробах наступати на бахмутському напрямку – Генштаб ЗСУ

ЗСУ ведуть бої на сході та півдні України
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти намагаються атакувати українську армію на Донбасі. Про це поінформував 1 грудня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На бахмутському напрямку противник надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Вогневого ураження з танків та артилерії зазнали об'єкти в районах Серебрянки, Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Залізного та Нью-Йорка Донецької області", – ідеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що на авдіївському напрямку (раніше окупанти тут активно атакували позиції ЗСУ) "противник продовжує спроби покращити тактичне становище", стріляє з танків та артилерії.

За даними українських військових, на куп'янському, лиманському, новопавлівському, запорізькому та херсонському напрямках російська армія обороняється, намагаючись утримати захоплені українські території.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом якихось "демілітаризації" і "денацифікації". Із самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні окупантів вигнали з північних областей України, восени було деокуповано частини Херсонської та Харківської областей.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 26 жовтня говорив, що поблизу Бахмута та Авдіївки відбуваються найжорстокіші бої, 12 листопада він зазначив, що на цих напрямках – "пекло".