Окупанти зруйнували всі мости, які ведуть до Сєвєродонецька, евакуація з міста неможлива – Гайдай

Гайдай наголосив, що резерви в Сєвєродонецьк передавати можливо
Фото: ЕРА (архів)

Усі три мости, які ведуть у Сєвєродонецьк Луганської області з боку Лисичанська, зруйновано. Про це голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив 13 червня у Telegram.

"Рашисти повністю не захопили Сєвєродонецьк, частина міста під українським контролем. Усі мости, що ведуть до обласного центру, зруйновано. Евакуація та підвезення гумвантажів неможливі. Сєвєродончани, що залишилися в місті, виживають у вкрай важких умовах", – написав він.

В ефірі національного телемарафону, епізод якого голова обладміністрації розмістив у соцмережі, він передав слова захисників Сєвєродонецька: "Важка ситуація, але контрольована".

"У них є можливість все-таки відправляти поранених у шпиталі. Тобто є комунікація. [...] Важко постачати або зброю, або резерви. Важко, але не неможливо", – пояснив Гайдай.

Він також назвав брехнею заяви окупантів про взяття Сєвєродонецька під повний контроль. Гайдай зазначив, що противник контролює місто приблизно на 70%.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Про виведення з ладу двох мостів у Сєвєродонецьку Гайдай повідомляв 12 червня.

Контекст:

Активні бої у районі Сєвєродонецька тривають від початку червня. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме у Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

11 червня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що "українські воїни успішно протистоять штурмовим діям ворога у Сєвєродонецьку".

12 червня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що Росія перекинула у Сєвєродонецьк сім батальйонно-тактичних груп, але ЗСУ вдалося зупинити ворога.

Уранці 13 червня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти за допомогою артилерії відтіснили підрозділи українських військових із центру Сєвєродонецька.