Опублікували супутникові знімки складу боєприпасів росіян біля Джанкоя. Фото до та після вибухів

Вибухи поблизу Джанкоя пролунали сьогодні вранці
Скріншот: ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS / Telegram
Журналіст "Схем" (проєкт "Радіо Свобода") Кирило Овсяний увечері 16 серпня у Twitter опублікував знімки складу боєприпасів російських окупантів у селі Майське (розташоване поруч із селищем Азовське Джанкойського району) в окупованому Криму.

Він оприлюднив фото складу в Майському до вибухів – воно датоване 15 серпня – і сьогоднішній знімок, зроблений уже після того, як стало відомо про влучення у склад боєприпасів.

У мережі поширюють відео, на якому, можливо, показано склад боєприпасів, який сьогодні підірвали. На ньому видно, що боєприпаси там були складені просто неба.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уранці 16 серпня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в районі селища Азовське (пізніше він уточнив, що йдеться про село Майське) в Криму почалися вибухи на складі з боєприпасами. Окупаційна влада українського півострова повідомила про двох постраждалих. У цьому районі було пошкоджено також залізничне полотно. Приблизно в той самий час у Джанкої сталася пожежа на електричній підстанції.

Міноборони Росії говорило про "займання на території майданчика тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин". Пізніше російські військові пояснили те, що сталося, диверсією.

В Офісі президента України назвали пожежу на трансформаторній станції "кармічною розплатою". Коментуючи вибухи на складі боєприпасів у Майському, радник глави ОП Михайло Подоляк припустив, що "зважаючи на рівень інтелекту російської армії, кількість таких ексцесів зростатиме, і саме в Криму".