Освітній омбудсмен України закликав ЗМІ не показувати відео зі школами

Горбачов вважає, що "зайве пояснювати", чому школи показувати не слід
Фото: mon.gov.ua
31 серпня освітній омбудсмен України Сергій Горбачов звернувся через Facebook до тележурналістів із проханням не демонструвати шкіл і не давати їхніх адрес.

"Я розумію бажання телеканалів дати картинку "до початку навчального року". Але дуже прошу: не показуйте заклади освіти, тим більше – не вказуйте їх назви та місцезнаходження. Думаю, зайве пояснювати, чому цього не потрібно робити", – написав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Кабінет Міністрів рекомендував розпочати навчальний рік у школах України в очному режимі з 1 вересня, а в університетах (за винятком перших курсів) – із 15 серпня. На прифронтових та окупованих територіях допускається онлайн-формат навчання.

В Офісі президента України зазначали, що у разі повітряної тривоги освітній процес планують переривати і, наскільки можна, повністю або частково продовжувати його в укритті.

Органи місцевого самоврядування мають до 1 вересня завершити підготовку шкіл та укриттів у них для забезпечення очного навчання, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він уточнив, що у всіх навчальних закладах мають бути підготовлені бомбосховища. "Правильно облаштовані укриття з примусовою вентиляцією, обігрівом, відповідними можливостями проводити навчання в разі необхідності – це ті речі, які ми вимагаємо від громад і керівників обласних військових адміністрацій", – наголосив прем'єр.