Папа римський – паломникам: Запитуймо себе: "Що я роблю сьогодні для українського народу?"

Папа римський: Не забуваймо про багатостраждальний український народ
Фото: EPA
Папа римський Франциск під час спілкування з паломниками 19 червня закликав замислитися, що кожен із них зараз робить для України. Про це повідомляє видання Vatican News.

"І в цей момент не забуваймо про багатостраждальний український народ, народ, який страждає. Я хочу, щоб усі ви ставили собі запитання: "Що сьогодні роблю саме я для українського народу? Молюся? Докладаю якісь зусилля? Чи стараюся зрозуміти? Що я сьогодні роблю для українського народу?" Нехай кожен відповість у своєму серці", – сказав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Папа римський 13 березня на тлі масового військового вторгнення РФ закликав припинити вбивство невинних людей в Україні, зосередитися на діалозі та відкрити гуманітарні коридори.

20 березня Франциск закликав міжнародну спільноту докладати зусиль для припинення війни РФ проти України. Він також відвідував поранених українських дітей у лікарні у Ватикані.

27 березня понтифік закликав "стерти війну з історії, перш ніж вона викреслить з історії людину".

На аудієнції 6 квітня Франциск засудив убивства мирного населення російськими окупаційними військами у Бучі під Києвом. 10 квітня папа римський закликав до перемир'я у війні РФ проти України, після якого має настати мир.

В інтерв'ю газеті Corriere della Sera, опублікованому 3 травня, він заявив, що країни Заходу сприяли вторгненню РФ в Україну. "Можливо, саме те, що "НАТО гавкає на ворота Росії", змусило [президента РФ Володимира] Путіна розпочати вторгнення в Україну", – припустив Франциск. Він також сказав, що просив про зустріч із Путіним, щоб спробувати зупинити війну в Україні, але йому не відповіли.