Папа римський закликав світову спільноту пам'ятати про війну в Україні

Папа римський: Рік, що минув, посіяв нові жертви в конфлікті, який гнітить країну
Фото: ЕРА

В Україні, де триває збройний конфлікт, необхідні спільні зусилля "на користь відбудування мостів", зазначив папа римський Франциск.

Міжнародній спільноті треба пам'ятати, що в Україні триває збройний конфлікт. Про це папа римський Франциск заявив сьогодні у промові, зверненій до послів, акредитованих у Ватикані, повідомляє "Радіо Ватикану".

"Спільні старання на користь відбудування мостів є невідкладними ...в Україні. Рік, що минув, посіяв нові жертви в конфлікті, який гнітить країну, й надалі завдаючи страждання населенню, зокрема сім'ям, які проживають у зонах, заторкнутих війною, та втратили найдорожчих, нерідко – дітей і літніх", – сказав він.

Радіо зазначає, що промова папи римського цього року була зосереджена на 100-річчі завершення Першої світової війни та 70-річчі ухвалення Загальної декларації прав людини.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

З 00.00 23 грудня 2017 року в зоні конфлікту було оголошено новорічно-різдвяне перемир'я. 24 грудня, згідно з повідомленнями українських військових, бойовики порушили домовленості й відкрили вогонь.

Сторони вже кілька разів оголошували перемир'я, але жодного разу не вдалося домогтися його повного дотримання.