Під час ранкових обстрілів російськими військами загинуло понад 40 українських військовослужбовців – Арестович

Повідомляють про десятки поранених українських військових
Фото: Міністерство оборони України / Facebook
Унаслідок ранкової атаки Росії загинуло понад 40 українських військовослужбовців. Про це сьогодні, 24 лютого, на брифінгу у Верховній Раді сказав позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Зараз підтверджено загибель декількох десятків військовослужбовців. Це переважно після ранкових ударів – повітряних і ракетних. Але повірте, вони розраховували на набагато більші втрати. Вони насправді не змогли нанести нам серйозних втрат ні в ресурсах, ні в боєприпасах, ні в нашій боєздатності. Деякі втрати є, вони зараз узагальнюються. Я знаю наразі про більше ніж 40 загиблих і декілька десятків поранених", – повідомив Арестович.

Число жертв серед цивільних, за його словами, до 10 людей.

Арестович додав, що президент України Володимир Зеленський закликав українців здавати кров для допомоги українським військовим.

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні. Почалося нове вторгнення російських військ.

За даними радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, російські війська обстрілюють Україну з артилерії, зокрема з "Градів", є загиблі.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українська армія тримає оборону та дає відсіч російським військам.

Українські військові повідомляють про збиті російські літаки й гелікоптер, а також танки.

В Україні ввели воєнний стан. Усім охочим захищати країну влада країни пообіцяла видати зброю.