Після нападу РФ на Україну на російських сайтах залишилися анонси запанованих на травень концертів співака SunSay. Він прокоментував

Я зараз перебуваю в Україні
Фото: SunSay / Facebook
Фіналіст нацвідбору на "Євробачення 2016", український музикант Андрій Запорожець, відомий як SunSay, після нападу РФ на Україну не скасував своїх раніше запланованих концертів у низці російських міст країни-агресора. Про це свідчать концертні афіші на сайті "Афиша Москвы".

Зокрема, в артиста на першу декаду травня, як і раніше, заплановано виступи в Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі та Москві. Інформації про скасування виступів співака не опубліковано. Раніше співак сам анонсував ці виступи, але після критики у соцмережах видалив пост.

Скріншот: eventworld.co

Запорожець увечері 31 березня, після публікації повідомлень у соціальних мережах про його нескасовані концерти в РФ, розмістив в Instagram ролик, у якому заявив, що зараз перебуває в Україні. Він назвав раніше анонсовані ним самим виступи у країні-агресорі брехнею.

"Я зараз перебуваю в Україні. Уся інформація щодо концертів на території Росії – це брехня. Не знаю, кому це потрібно і навіщо ви це робите. Це буде на вашій совісті", – заявив він.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Андрії * Запорожець (@sunsay_official)

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після того, як 2016 року SunSay посів третє місце у національному відборі на "Євробачення", спалахнув скандал. Користувачі соцмереж звинуватили його у приватних гастролях по РФ, проведенні концертів в окупованому Криму та у симпатії до сепаратистів, що виявилося у його підписці на пабліки "Новоросії". У відповідь на ці звинувачення Запорожець заявив, що не збирається припиняти виступи в Росії, оскільки вважає своїх слухачів у цій країні такими самими, як і в Україні.

2016 року стало відомо, що SunSay допомагає переселенцям із зони АТО, надаючи безплатне навчання у своєму хабі.

За кілька днів до нападу РФ на Україну стало відомо, що співак запланував гастролі в Росії.