Пєсков заявив, що "може зрозуміти" дії бойовиків, які "націоналізують" українські підприємства

Пєсков вважає, що "націоналізацію" українських підприємств на окупованій території "можна зрозуміти"
Фото: kremlin.ru

Говорячи про введення зовнішнього управління на українських підприємствах, які працюють на окупованій території, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що це робить "керівництво регіонів, відторгнутих своєю державою".

Дії бойовиків "ДНР" і "ЛНР", які мають намір націоналізувати українські підприємства, що розташовані на підконтрольній їм території, "у певній мірі можна зрозуміти".

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Интерфакс".

За словами Пєскова, "відторгнуті своєю державою області" потрапляють у "ще більш скрутне становище", тому й діють таким чином.

Він зазначив, що вислів "віджим підприємств" у цьому випадку не вживається. Мова йде "про життя мільйонів людей", які живуть на Донбасі, підкреслив Пєсков.

Говорити про долю українських підприємств, які розташовані на неконтрольованій території, Пєсков відмовився, оскільки вони "не мають жодного стосунку до Російської Федерації".

26 грудня 2016 року ветерани добробатів оголосили про початок блокади "ЛДНР", вимагаючи звільнення заручників. Через це Україна перестала отримувати вугілля та інші товари з окупованих територій.

Відтоді блокада постійно розширюється. У січні було заблоковано дві залізничні гілки у Луганській області. На початку лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області, наприкінці місяця вони відкрили перший редут і на маріупольському напрямку.

Також 10 лютого учасники блокади перекрили трасу Ясинувата – Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.

27 лютого ватажки "ЛДНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький пригрозили зупинити поставки вугілля та "ввести зовнішнє управління" на українських підприємствах, які працюють на окупованих територіях, якщо блокаду не буде знято до 00.00 1 березня.

Координатор товарної блокади Анатолій Виногродський у відповідь заявив, що йому "глибоко насрати" на ультиматум бойовиків. За його словами, нікому, крім України, вугілля з окупованих територій Донбасу не потрібне.