Пєсков заявив, що РФ розпочала повномасштабну війну проти України, щоб "запобігти" третій світовій війні

Пєсков озвучив нову "причину" нападу Росії на Україну
Фото: ЕРА
Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в інтерв'ю Sky News 7 квітня заявив, що Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, щоб "запобігти" третій світовій війні.

Пєсков стверджує, що Україна у разі вступу в НАТО могла спробувати у воєнний спосіб повернути окупований РФ Крим, а НАТО тоді мав би застосувати ст. 5 свого статуту про колективну оборону.

"Могла б бути третя світова війна. Те, що зараз роблять, спрямоване на те, щоб скоротити ймовірність загрози такої війни", – розмірковує спікер глави Кремля. Ведучий заперечив, що такого ніколи не сталося б.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

У 2014 році Росія окупувала український півострів Крим і розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку і російською армією та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнавала свого вторгнення в Україну, попри оприлюднені Україною факти та докази.

Уночі 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні, заявивши, що це "спецоперація", мета якої – "демілітаризація і денацифікація України".