По Харкову окупанти здійснили кілька хвиль обстрілів, випустивши приблизно 20 ракет – Синєгубов

Синєгубов заявив про атаку на Харків 20 ракетами С-300
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

У Харкові внаслідок двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування й пошкодження складських і виробничих будівель, транспортного депо, підприємства, є загиблий. Про це повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"В одному з медзакладів вибуховою хвилею пошкоджено дах і вікна. Поряд знайдено уламки російської ракети. Під час ворожого обстрілу також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги", – написав голова ОВА.

Синєгубов уточнив, що внаслідок ударів одна людина (чоловік приблизно 35 років) загинула, 11 осіб дістали поранення.

У Харкові вранці 29 грудня (орієнтовно о 5.00–5.15) окупанти завдали приблизно 10 ударів, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Мер міста Ігор Терехов повідомляв про застосування (попередньо) ракет Х-22 і С-300.

Під час другої хвилі атаки, після 7.00, окупанти завдали ще щонайменше чотирьох ударів по Харкову, заявив Терехов у Telegram.

О 7.56 Терехов повідомив про третю хвилю ударів по Харкову (Синєгубов у своєму зведенні згадує дві хвилі).

Контекст:

Україна вночі та вранці 29 грудня перебуває під масованою повітряною атакою, під час якої російські окупанти запустили кілька видів ракет (зокрема зі стратегічних бомбардувальників) та ударні безпілотники. Вибухи пролунали в низці українських міст – зокрема в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Черкасах та інших.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що РФ атакувала Україну безпілотниками й практично всіма наявними типами ракет, окрім "Калібрів".

У Харкові внаслідок атаки росіян загинув чоловік, восьмеро людей дістали поранення, повідомили в ОВА.

У Києві двоє загиблих і 18 поранених, зафіксовано займання житлового багатоповерхового будинку.

В Одесі двоє людей загинули, 15 осіб поранено.

У Запоріжжі одна людина загинула, 10 осіб дістали поранення.

У Львові окупанти вдарили по житловому будинку. За інформацією місцевої влади, одна людина загинула, восьмеро осіб дістали поранення.