Подоляк: "Друга фаза спецоперації" – те саме, що "візьмемо Київ за 72 години"

Подоляк: Для нас немає різниці, в якій фазі і скільки нищити російських представників, які не вміють воювати
Фото: Михайло Подоляк / Facebook

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив у Twitter, що для України не має значення, на які фази війну розділяють російські окупанти.

"Донбас. Друга фаза "спецоперації". Друга, третя, 10-та? Уже не має ані найменшого значення. Чому? Тому що це те саме, що "візьмемо Київ за 72 години". Просто росіяни люблять розповідати казки. А в реальності буде лише те, що потрібно Україні", – наголосив Подоляк.

Коментуючи оприлюднену "РИА Новости" заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про початок другої фази "спецоперації", Подоляк зазначив, що РФ і далі використовує символи, прирівнюючи себе до нацистів.

"Для нас немає різниці, в якій фазі і скільки нищити російських представників, російську армію, які у принципі не вміють воювати, а вміють тільки вбивати людей, руйнувати інфраструктуру, цивільну інфраструктуру... Ну добре, вони підуть сьогодні на Донбасі, вони втратять ще певну кількість своїх людей, яких вони не вважають за людей. Добре, ми в цьому теж їм допоможемо", – сказав радник глави Офісу президента.

Він також додав, що українська сторона намагається зберегти якнайбільше людських життів та свою інфраструктуру.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

На початку квітня північні області України було звільнено від російських окупантів. За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія перегруповує свої війська та зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

18 квітня у Міноборони України заявили, що російські окупаційні війська завершили перегрупування підрозділів для наступу у східній операційній зоні України. Того самого дня Генштаб ЗСУ повідомив про "ознаки початку наступальної операції" на сході.

Пізніше президент України Володимир Зеленський оголосив, що Росія розпочала битву за Донбас, і попередив, що Україна захищатиметься. "Нічого українського не віддамо, а чужого нам не потрібно", – наголосив він.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 19 квітня, втрати особового складу російської армії під час масштабного вторгнення в Україну становлять приблизно 20,8 тис. осіб.