Подоляк: Ми переможемо, бо за нами – справжні люди з усього світу, а за Росією – лише морок і порожнеча

Подоляк: Як там із купівлею "стелсів", ракет та есмінців?
Фото: Михайло Подоляк / Facebook

Швидко завершені збори в Україні та Литві грошей на купівлю безпілотників Bayraktar для української армії свідчать, що боротися з російською агресією українцям допомагають "справжні люди". Таку думку висловив 25 червня у Twitter радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Усього за три дні Андрюс Тапінас і народ Литви зібрали €6 млн на Bayraktar для України. Фонд Сергія Притули та український народ повторили челендж і куплять ще чотири "пташки". Ми переможемо, бо за нами – справжні люди з усього світу. За РФ ж немає нічого, крім мороку й порожнечі", – написав він.

Український телеведучий і волонтер Притула відповів радникові глави ОП, що "українці можуть усе".

"Як там із купівлею "стелсів", ракет та есмінців, Сергію? Уже почали збір? А якщо серйозно, то у нас немає ніяких інших варіантів, як разом до обов'язкової перемоги", – написав Притулі Подоляк.

Скріншот: Михайло Подоляк / Twitter

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

25 травня литовський журналіст Андрюс Тапінас заявив, що дістав згоду від міністерств оборони Литви та Туреччини на купівлю для українських військових безпілотника Bayraktar TB2 і оголосив збір €5 млн для цього. 28 травня збір було закрито – потрібну суму зібрали. Саму закупівлю організує міноборони Литви.

30 травня міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас пообіцяв, що Литва найближчим часом доправить Україні "не тільки вже обіцяні броньовики, вантажівки й позашляховики, але також нову партію антидронового обладнання, тепловізорів і, звісно ж, Bayraktar, який буде куплено на гроші, зібрані литовцями й іншими, хто допомагав Литві".

Проєкт Притули стартував 22 червня. Планували за тиждень зібрати 500 млн грн на купівлю трьох Bayraktar для потреб Повітряних сил Збройних сил України.

У підсумку було зібрано 600 млн грн протягом неповних трьох днів. "Збір на Bayraktar завершено! Маю для вас дві цифри: 600 млн грн і чотири Bayraktar", – написав волонтер, прикріпивши малюнок із написом "Четвертий не зайвий".