"Потрапив на очі чоловік – без зайвих слів та перевірок на війну." Гайдай розповів про "жіночу народну республіку" в Луганську

Гайдай: Якщо від представників ЛНР місцевим вдавалося відкупитися, то від російських військових їм залишається тільки ховатися
Фото: Сергій Гайдай / Telegram

На окупованих територіях Луганської області Росія примусово мобілізує пенсіонерів та неповнолітніх. Про це голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай написав у Telegram.

За його словами, облави "у пошуках гарматного м'яса" спецслужби РФ проводять просто на вулицях.

"ФСБшники бігають містами та селами, базарами та спальними районами. Натрапився на очі чоловік – без зайвих слів та перевірок – на війну. Уже не гребують дітьми та дідусями", – ідеться у повідомленні.

Гайдай каже, що через регулярні "зачистки території" в пошуках призовників Луганськ перетворився на "жіночу народну республіку".

До того ж якщо від представників "ЛНР", які проводили мобілізацією раніше, місцевим удавалося відкупитися, то від російських військових їм залишається тільки ховатися, додав очільник ОВА.

Контекст:

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишаються два села в Луганській області, повідомляв Гайдай.

Раніше Гайдай розповідав, що на тимчасово окупованих районах Луганської області мобілізацію проводять у громадських місцях, а також під час розбирання завалів. За його інформацією, місцевих учителів викликають із відпустки, щоб вони носили повістки.

"У Луганську проводяться бесіди з керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки співробітників чоловічої статі, зобов'язали спочатку призвати по 10 осіб", – стверджує голова ОВА. За його словами, ті, хто має можливість чи зв'язки, намагаються покинути окуповану територію за будь-яку ціну, щоб залишитися живими.