Порошенко підписав закон про держпідтримку дітей, які проживають на окупованих територіях

Перелік заходів із надання допомоги дітям має визначити Кабінет Міністрів України
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає повну або часткову оплату навчання, надання підручників, стипендії та безкоштовного проживання у гуртожитках дітям, які проживають на окупованій частині України, а також на лінії розмежування.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про посилення соціального захисту дітей, які проживають на окупованих територіях і лінії розмежування, повідомляє прес-служба глави держави.

"Документ спрямований на посилення державної підтримки під час здобуття освіти у державних та комунальних навчальних закладах для відповідної категорії людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачається повна чи часткова оплата навчання, надання підручників, стипендії та безкоштовного проживання в гуртожитках.

Перелік таких заходів і умови їх надання має визначити Кабінет Міністрів України.

"Передбачається, що такі державні гарантії слугуватимуть додатковими важелями у формуванні проукраїнської позиції серед молоді, яка проживає на цих територіях, і сприятиме її соціальній адаптації", – додали у прес-службі.

7 лютого 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект про державну підтримку дітей, які постійно проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії розмежування. "За" проголосували 269 народних депутатів, 1 – утримався.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.