Пригожин заявив, що ЗСУ підбили над Бахмутом літак, на якому він викликав Зеленського на "дуель"

Пригожин стверджує, що літак вдалося посадити й зараз він на ремонті
Скриншот: Кепка Пригожина / Telegram
Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що сили оборони України підбили над Бахмутом Донецької області бомбардувальник Су-24, на якому він записував звернення до президента України Володимира Зеленського.

Повідомлення Пригожина – відповідь на запит російських пропагандистів – опублікувала 13 лютого пресслужба компанії "Конкорд".

"Справді, саме цей борт сьогодні атакували із землі засоби ППО противника", – заявив Пригожин. Засновник ПВК стверджує, що пілот літака "здійснив диво, приземлив машину, яка горіла, повністю виконавши бойове завдання".

Наразі літак, за твердженням Пригожина, на ремонті.

Контекст:

Відеозвернення Пригожина з кабіни Су-24, що належить нібито ПВК "Вагнер", оприлюднили 6 лютого. Бізнесмен там стверджує, що приземлився після бойового вильоту, "відбомбардувавшись" біля Бахмута Донецької області", і викликає Зеленського на "дуель".

"Володимире Олександровичу, завтра сідаю на МіГ-29. Якщо буде бажання – зустрінемося в небі. Якщо ви переможете – забирайте Артемівськ (радянська назва Бахмута до його перейменування. "ГОРДОН"). Якщо ні – ідемо до Дніпра", – заявив Пригожин.