Про вихід із РФ оголосив великий виробник цигарок. Раніше почали згортати діяльність ще три компанії

Компанія обіцяє платити своїм співробітникам зарплату
Фото: British American Tobacco Global Careers / Facebook
Другий у світі за величиною виробник цигарок British American Tobacco (ВАТ) оголосив 11 березня про те, що йде з російського ринку на тлі вторгнення РФ в Україну.

"У BAT ми пишаємося нашими цінностями та духом. Ми [...] закликаємо всіх лідерів та уряди знайти мирне і стійке вирішення цього трагічного конфлікту за допомогою діалогу й дипломатії. [...] Ми дійшли висновку, що володіння ВАТ бізнесом у Росії більше не є стійким у поточних умовах. [...] ВАТ припинить свою присутність у Росії", – ідеться у повідомленні.

Компанія зазначає, що й далі платитиме зарплату своїм 2,5 тис. співробітників і "зробить усе можливе, щоб забезпечити їхню зайнятість у майбутньому".

British American Tobacco виробляє сигарети марок Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike, "Ява".

"Медуза" писала, що раніше про припинення продажів у Росії та зупинення виробництва у Волгограді оголосила тютюнова компанія Imperial Brands (марки Davidoff, West та "Максим"), а компанії Philip Morris (марки Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M) та Japan Tobacco (бренди Winston, Camel, LD) зупинили інвестиції на російському ринку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після початку військового вторгнення Росії в Україну, яке сталося 24 лютого, з країни-агресора стали масово йти міжнародні компанії. Згідно з підрахунками Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, з РФ уже пішло понад 300 компаній. Також інформацію про компанії, які відмовилися співпрацювати з РФ, публікує The Page.

Зокрема, про зупинення роботи в Росії заявили платіжні системи PayPal, Visa та MasterCard.