Проєкт "Народний Bayraktar". Притула повідомив, що українці впродовж доби зібрали 296 млн грн на два безпілотники

За словами Притули, гроші на перший безпілотник українці зібрали протягом 12 годин
Фото: ЕРА

Український ведучий і волонтер Сергій Притула, який напередодні у Facebook оголосив збір коштів на купівлю трьох безпілотників Bayraktar для потреб Повітряних сил Збройних сил України, 23 червня повідомив, що українці протягом доби зібрали кошти на два БПЛА.

"Добу тому о 9.00 ми розпочали збір коштів у рамках проєкту "Народний Bayraktar". Розуміючи, на який захмарний бюджет ми замахнулися, але й усвідомлюючи важливість того, чим можемо посилити Повітряні сили ЗСУ. Минула доба. Станом на 9.00 23 червня ви задонатили... 296 млн грн!" – написав ведучий.

Він зазначив, що спочатку його фонд акумулював на цей проєкт $2 млн.

"Доплюсовуємо те, що наш фонд виділив на проєкт, і маємо сумарно 366 млн грн! А це означає, що з бажаних трьох ми вже назбирали на два Bayraktar! Два за добу! Люди, ви робите щось фантастичне і пишете історію! Давайте дотиснемо ще той третій літачок!" – підкреслив Притула.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Bayraktar TB2 – це ударний оперативно-тактичний середньовисотний БПЛА із тривалістю польоту понад 12 годин. Може вести розвідувальні дії та вражати цілі високоточними ракетами і бомбами, оскільки здатний піднімати повітря вантаж до 55 кг.

Безпілотники Bayraktar стали одним із символів спротиву окупантам в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення, коли українські військовослужбовці активно публікували відео знищення за допомогою них російської техніки.