Протягом червня ми повинні призвати приблизно тисячу офіцерів запасу – Генштаб ЗСУ

Селезньов заявив, що ЗСУ необхідні офіцери запасу за 80 військовими спеціальностями
Фото: radiosvoboda.org

Призвані військовослужбовці проходитимуть службу в тилових підрозділах, а до зони АТО будуть скеровувати лише за бажанням, повідомив офіцер управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ Владислав Селезньов.

У червні майже тисяча офіцерів запасу може поповнити лави Збройних сил України (ЗСУ). Про це в коментарі "Радіо Свобода" заявив офіцер управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ Владислав Селезньов.

"Протягом червня ми маємо призвати до лав ЗСУ близько тисячі військовозобов'язаних – офіцерів запасу за приблизно 80 військовими спеціальностями. Всі ці військовослужбовці будуть проходити службу в тилових підрозділах і лише за бажанням, на підставі контракту, будуть спрямовуватися в район АТО", – підкреслив Селезньов.

30 травня міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу у Збройні сили України.

Згідно з документом, на строкову офіцерську службу можуть бути призвані особи віком до 43 років, які закінчили військові кафедри, мають вищу освіту і первинне офіцерське звання. Згідно з розпорядженням глави Міноборони, термін призову становитиме 18 місяців.

Про те, що офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри, почнуть призивати в армію, у Генеральному штабі ЗСУ повідомили в січні. Очікували, що перший призов розпочнеться у лютому.

Глава Генштабу Віктор Муженко заявляв, що у 2017 році українців, які закінчили військові кафедри, будуть приймати на службу за контрактом. "Щороку такі офіцерські звання отримують 9–10 тисяч осіб. Це потужний ресурс, який повинен ефективно використовуватися", – сказав Муженко.