Після вбивства Захарченка Держприкордонслужба України посилила наряди на лінії розмежування на Донбасі

Слободян сказав, що бойовики "ДНР" не випускають людей з окупованої території
Фото: radiosvoboda.org

31 серпня в окупованому Донецьку загинув ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян сказав, що прикордонники задіяли всі резерви на Донбасі з метою уникнення можливих загроз.

Після вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка Держприкордонслужба України посилила прикордонні наряди на лінії розмежування на Донбасі. Про це 31 серпня в коментарі "Укрінформу" повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

"На загрозливих напрямках посилено службу прикордонних нарядів. Ми задіяли всі резерви і співпрацюємо зі штабом операції Об'єднаних сил для уникнення можливих загроз", – сказав він.

Слободян додав, що бойовики "ДНР" не випускають з окупованої території людей.

Приблизно о 17.00 31 серпня в кав'ярні "Сепар" у центрі Донецька стався вибух. Загинула одна людина – Захарченко. "Віце-прем'єр ДНР" Олександр Тимофєєв і ще одна людина дістали поранення.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченка. За версією відомства, його було вбито через внутрішні кримінальні розбірки або ліквідовано спецслужбами РФ.

ЗМІ повідомляють, що лідер бойовиків прийшов у кав'ярню на поминки за спочилим 30 серпня російським артистом Йосипом Кобзоном.

Джерела "Интерфакса" розповіли, що в Донецьку затримали "українських диверсантів", яких підозрюють у замаху на ватажка "ДНР".

Співчуття у зв'язку із загибеллю Захарченка висловив президент РФ Володимир Путін.