"Путін обіцяє росіянам великі проблеми". Подоляк висміяв главу Кремля за нову версію цілей "спецоперації"

Подоляк звернув увагу, як за 11 місяців змінилася риторика Путіна щодо цілей вторгнення в Україну
Фото: president.gov.ua
Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк 2 лютого у Twitter відреагував на виступ президента РФ Володимира Путіна у Волгограді (РФ), де президент країни-окупанта озвучив нові цілі російського вторгнення в Україну.

"Лютий 2022 року. Суб'єкт Путін оголошує військову "спецоперацію" й погрожує світу "взяти Київ за три дні". Лютий 2023 року. Суб'єкт Путін обіцяє росіянам великі проблеми, адже "наше головне завдання – забезпечити збереження Росії". Реальність завжди боляче наздоганяє", – написав Подоляк.

Путін, виступаючи 2 лютого у Волгограді на концерті з нагоди річниці завершення битви за Сталінград у Другій світовій війні, виголосив пропагандистську промову. Він, зокрема, заявив, що "ідеологія нацизму знову створює прямі загрози для безпеки" Росії.

За його твердженням, Росія, яка напала на Україну, "знову і знову змушена давати відсіч агресії колективного Заходу". За цих умов головне завдання "спецоперації", зазначив Путін – нібито "забезпечити збереження Росії".

Контекст:

24 лютого Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" та "денацифікації" України. Згодом влада РФ формулювала й інші "причини" вторгнення в Україну.

Зокрема, Путін 1 вересня заявив, що нібито "на території сьогоднішньої України почали створювати антиросійський анклав, який загрожує нашій країні". Начебто тому окупантам довелося "захищати" і Донбас, і Росію.

Потім з'явилася версія про необхідність "десатанізації" України. 22 грудня Путін заявив, що РФ почала війну, щоб "закінчити війну".