Радник мера Маріуполя повідомив, що гуманітарний коридор із міста почав працювати

Влада міста не може офіційно гарантувати безпеку за напрямком коридору, але він на сьогодні єдиний 
Фото: АЗОВ – Маріуполь / Telegram
Станом на 13.00 з обложеного російськими окупантами Маріуполя виїхало понад 50 приватних машин, вони вже проїхали Бердянськ і прямують у бік Запоріжжя, повідомив у своєму Facebook радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Станом на 13.00 фактичне підтвердження де-факто дотримання режиму тиші у напряму гуманітарного коридору для приватного транспорту по маршруту: Маріуполь (виїзд в сторону с. Мелекіне – с. Портівське – смт Мангуш-Бердянськ – Запоріжжя). Станом на зараз понад 50 приватних авто вже пройшло м. Бердянськ та рухається в напрямку Запоріжжя. Станом на зараз проходження блокпостів не викликає проблем", – написав він.

Андрющенко повідомив, що на всіх маріупольців чекають для надання першої допомоги, розміщення та з усіх інших питань у будівлі цирку за адресою Запоріжжя, вулиця Рекордна, 41.

"Контактна особа: Ремпель Андрій Володимирович, 067 522 80 18, Погребняк Юлія, 095 277 71 11. Допоможемо кожному! Дзвоніть, пишіть кожному, до кого дотягнетеся! Примітка: ми не можемо офіційно гарантувати безпеку по напряму цього коридору. Але це єдиний коридор, який має офіційне погодження і який фактично працює на сьогодні. Саме тому інформуємо про можливість скористатися інформацією у разі самостійного прийняття рішення по евакуації власним транспортом", – наголосив радник міського голови Маріуполя.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Маріуполь – найбільше портове місто на березі Азовського моря, зараз у ньому проживає майже 400 тис. осіб. Бої за місто точаться з початку російського вторгнення. 6 березня в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону мер міста Вадим Бойченко говорив, що російські війська не змогли взяти штурмом Маріуполь і почали засипати його авіабомбами, бити "Градами" та з гаубиць по мирних житлових кварталах.

Він наголосив, що якщо протягом перших п'яти днів війни в Маріуполі жертви (поранені й убиті) "вимірювали десятками й одиницями", на восьмий день – сотнями, "то зараз уже, на жаль, тисячами". Водночас мер Маріуполя уточнив, що точно може говорити про тисячі поранених жителів, а підрахувати загиблих поки що неможливоМіська влада кілька днів просить організувати гуманітарний коридор і вивести ним мирних жителів, які ховаються у підвалах. Жителі оточеного Маріуполя через російських окупантів залишилися без води, світла, тепла та зв'язку, говорив Бойченко 8 березня ввечері.

Усі плани евакуації з Маріуполя поки що зривалися через обстріли окупантами гуманітарного коридору.