Ракетні удари 10 жовтня: кількість жертв і постраждалих зростає

Окупанти обстріляли Київ, Харків, Львів, Дніпро, Одесу, Хмельницький, Житомир, Рівне, Миколаїв, Тернопіль, Івано-Франківськ, Кропивницький і Конотоп
Фото: ДСНС України / Facebook
Унаслідок ворожих атак 10 жовтня в Україні загинуло 11 людей, 87 осіб дістали поранення. Про це у Facebook повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, від влучання ракети в районі столичного бульвару Шевченка загинув один із керівників кіберполіції України Юрій Заскока. Поліцейський у момент удару їхав на роботу.

Раніше помічниця голови Національної поліції Мар'яна Рева повідомляла, що внаслідок обстрілів міст України загинуло 10 людей і приблизно 60 осіб дістали поранення.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко також назвав останні дані про жертв і постраждалих. За його інформацією, в області загинуло четверо людей, ще 19 постраждали.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст. Відомо про обстріли Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, ХмельницькогоЖитомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького і Конотопа.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони. Пізніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що РФ випустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що масовані удари російської армії 10 жовтня по енергоструктурі України були навмисними. За його словами, удару завдали за пропозицією міноборони і згідно з планом Генштабу РФ.