Ракетний обстріл Миколаєва 17 червня. Число постраждалих зросло до 20 осіб, двоє загинуло

Війська РФ обстріляли Миколаїв уранці 17 червня
Фото: Головне управління ДСНС України в Миколаївській області / Facebook
Унаслідок ранкового обстрілу російськими окупантами Миколаєва загинула одна людина, 19 постраждали. Про це повідомив пресцентр Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області у Facebook 17 червня.

"У результаті обстрілу загинув чоловік, ще 19 постраждало, із них 16 госпіталізовано до медичних закладів, троє отримали першу допомогу на місці", – ідеться в повідомленні.

Обстріл стався приблизно о 7:00. Пошкоджено п'ять житлових будинків – чотири п'ятиповерхові та один двоповерховий.

"У результаті потрапляння боєприпасів та їхніх уламків сталися численні пошкодження – вибиті вікна, шибки, у квартирах пошкоджені стіни та перекриття, у двох квартирах в різних будівлях виникли пожежі", – повідомили у ДСНС.

Рятувальники деблокували постраждалих і ліквідували пожежі.

"Також підрозділи ДСНС працювали на місці пожежі, яка виникла на одному з об'єктів інфраструктури в результаті обстрілу", – зазначено в повідомленні.

Раніше було відомо про одного загиблого й шістьох постраждалих, серед яких дитина.

Оновлено о 12.05. Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив у Telegram, що кількість загиблих зросла до двох людей, постраждалих – до 20.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область з першого дня вторгнення, із 24 лютого. На початку вторгнення запеклі бої йшли за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

За словами генерал-майора Дмитра Марченка, який у лютому – березні керував обороною Миколаєва, окупанти планували захопити Миколаїв за сценарієм Маріуполя Донецької області.

16 березня Кім повідомив, що в області українські військові "відсунули лінію фронту". 7 квітня Кім заявив, що у Миколаївській області, за винятком кількох сіл на півдні, окупантів майже не залишилося. У травні Кім поінформував, що російські військові контролюють Снігурівку (Баштанський район) і прилеглі до неї села.

Окупанти і далі активно обстрілюють Миколаїв і населені пункти області, влада міста постійно повідомляє про нові жертви й постраждалих.