Ранковий обстріл Харкова. РФ завдала п'ять ракетних ударів, є загиблий

Під удар російських ракет у Харкові потрапили цивільні об'єкти, повідомив Синєгубов
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram
Зранку російські окупаційні війська атакували Харків ракетами. Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram.

Мер Харкова Ігор Терехов інформував, що о 5.44 російські війська обстріляли три райони у місті – Київський, Немишлянський та Основ'янський, постраждала одна людина. На той момент інформації про загиблих не було.

За словами Синєгубова, у цих трьох районах зафіксували вранці щонайменше п'ять ракетних ударів.

У Київському районі зруйновано будівлю одного із закладів вищої освіти, в Основ'янському – будівлю цивільного підприємства, у Немишлянському – ракети влучили у два приватні будинки. Станом на зараз відомо про одну загиблу жінку, вона була охоронцем у навчальному закладі. На місці влучень працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштаб руйнувань уточнюється", – написав він.

Також упродовж минулої доби російські окупанти обстрілювали з артилерії Харківський, Чугуївський та Богодухівський райони Харківської області.

"Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, горіла трава та пшениця в полі. У Золочівській громаді виникли пожежі у приміщенні клубу, бібліотеці та полях. У Печенігах Чугуївського району поранення отримав 68-річний чоловік", – додав Синєгубов.

За словами Синєгубова, жінці, яка загинула, було 52 роки. Ще одному потерпілому надали допомогу на місці.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області з початку відкритого вторгнення в Україну із 24 лютого. Обласний центр їм захопити не вдалося, окупантів відкинули, але вони практично щодня обстрілюють з артилерії та завдають ракетних ударів по Харкову і населених пунктах області.

За час повномасштабної війни в регіоні окупанти вбили понад 1 тис. цивільних громадян, повідомили 7 серпня у прокуратурі Харківської області.