Республіка Корея може взяти участь у повоєнному відновленні України – Шуляк

За оцінкою Міністерства економіки, для швидкого відновлення економіки України після війни з Росією необхідні інвестиції $70 млрд на рік впродовж не менше ніж 10 років
Фото: Олена Шуляк – голова партії "Слуга народу" / Facebook

Корейська делегація відвідала Бучу та Ірпінь і має намір допомогти Україні відбудувати зруйновану інфраструктуру. Про це повідомила голова політичної партії "Слуга народу" Олена Шуляк у своєму Telegram-каналі.

"Корея може приєднатися до післявоєнної відбудови України. Потребу в ній офіційна делегація на чолі з керівником правлячої партії Республіки Корея, паном Лі Джун Соком, мала нагоду сьогодні побачити у Бучі та Ірпені на власні очі", – сказала Шуляк.

За її словами, представники Кореї обговорюватимуть це питання з керівництвом своєї країни.

"За словами пана Лі Джун Сока, після побаченого і почутого в Україні він обов'язково зустрінеться з президентом Юном Сок Йолем, щоб обговорити різні варіанти допомоги. Я ж вдячна за візит і щиро сподіваюся, що Південна Корея може приєднатися до країн, які вже офіційно заявили про бажання отримати "шефство" над відбудовою українських регіонів, міст, сіл, об'єктів, що постраждали від кривавих рашистів", – підсумувала голова "Слуги народу".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)


Шуляк розповідала, що відновлювати українські регіони та міста вже виявили бажання Естонія, Великобританія, Іспанія, Тайвань, Греція та інші країни. Голова "Слуги народу" зазначала, що під час відновлення знищеного під час війни житла особливу увагу приділятимуть фактору безпеки і проєктуватимуть нові будинки із сучасними комфортними бомбосховищами.

Контекст:

Сума збитків, які РФ завдала Україні за 70 днів повномасштабного вторгнення, становить $600 млрд, але в ній не враховано даних із територій, які зараз окуповані. Про це президент Володимир Зеленський заявив 4 травня. За оцінкою Міністерства економіки, для швидкого відновлення економіки України після війни з Росією необхідні інвестиції $70 млрд на рік протягом не менше ніж 10 років.

Відновлювати Україну влада має намір насамперед коштом заарештованих активів РФ, заявляв прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.