РФ мінує берег Криму, адже боїться висадки українського десанту – розвідка

Окупанти і надалі встановлюють протитанкові бетонні піраміди, щоб зупинити просування важкої техніки
Фото: gur.gov.ua

У тимчасово окупованому Криму окупанти частково мінують берегову лінію, щоб не допустити висадки українського десанту. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, росіяни у Криму намагаються додатково зміцнити берегову лінію. Зокрема, уздовж берега біля села Молочне (Сакський район) обладнано мережу мінних загороджень, окопів і траншей.

Окрім того, окупанти і надалі встановлюють протитанкові бетонні піраміди, щоб зупинити просування важкої техніки.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" й "денацифікації" України. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

Українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема і Криму.

Міністр оборони України Олексій Резніков припустив, що Україна може повернути Крим без бою на тлі внутрішньої кризи у РФ.

Заступник Резнікова Володимир Гаврилов не відкинув, що сили оборони України зайдуть до окупованого РФ Криму до кінця грудня. Він висловив думку, що ЗСУ будуть воювати й узимку, використовуючи набраний темп.

Розв'язана Росією війна в Україні завершиться до початку літа 2023 року, спрогнозував начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у середині жовтня. "Для початку" Україна вийде на кордони 1991 року, зазначив глава розвідки.