Арестович: Головне побоювання РФ – це прямий удар на Крим. Він обвалює весь південний фронт. Для них це повна моральна катастрофа

За словами Арестовича, зараз загарбники вибудовують оборону на запорізькому напрямку у трикутнику Енергодар – Мелітополь – Токмак
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Основні побоювання російської влади пов'язані з можливим завданням Збройними силами України удару по тимчасово окупованому Криму. Про це в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону розповів радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

За його словами, зараз російські загарбники вибудовують оборону на запорізькому напрямку у трикутнику Енергодар – Мелітополь – Токмак.

"Бо головне їхнє побоювання – це прямий удар на Крим. Він обвалює весь південний фронт, ЗСУ та інші сили оборони виходять просто на кордон Криму. Для них це повна моральна катастрофа", – наголосив Арестович.

Арестович: Думаю, ніхто не прийде до Путіна і не скаже "Вово, закінчуй". Його отруять, найімовірніше. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Після того, як у лютому 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України, українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.

У квітні російські війська вигнали з північних областей. Наприкінці серпня на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України. У середині листопада ЗСУ деокупували правобережжя Херсонської області, включно з облцентром  Херсоном.

Згідно з повідомленнями Генштабу ЗСУ, останнім часом окупанти намагалися наступати лише на Донбасі, переважно – на бахмутському та авдіївському напрямках. На запорізькому напрямку ворог вів оборонні бої. Про наступ РФ на цьому напрямку Генштаб ЗСУ повідомив 12 грудня.