РФ розгортає додаткові сили та засоби ППО на території Білорусі – Генштаб ЗСУ

Які системи ППО РФ установлює в Білорусі на волинському та поліському напрямках, у Генштабі не повідомили. Фото ілюстративне
Скріншот: Минобороны России / Facebook
Російські окупаційні війська розгортають додаткові сили та встановлюють системи протиповітряної оборони на території Білорусі. Про це повідомив у своєму ранковому зведенні 7 серпня Генеральний штаб ЗСУ.

"На волинському та поліському напрямках, за наявною інформацією, на території Республіки Білорусь збройні сили Російської Федерації розгортають додаткові сили та засоби протиповітряної оборони", – ідеться у зведенні, опублікованому у Facebook.

Інших деталей про це у Генштабі не повідомляють.

На сіверському напрямку окупанти обстріляли з артилерії райони населених пунктів Гай та Грем'яч Чернігівської області, також РФ обстріляла Нові Вирки Сумської області, додали автори релізу.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська із 24 лютого заходили в Україну, зокрема, з Білорусі, хоча за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення РФ міністр оборони Білорусі запевняв українського колегу, що загроз Україні з боку Білорусі немає.

Із території Білорусі Росія періодично запускає по українських об'єктах ракети, також були випадки зльоту з білоруських аеродромів літаків, які обстрілювали Україну.

4 серпня Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що Білорусь провела перевірку бойової готовності сил спеціальних операцій.