РФ занесла до списку персон нон ґрата покійного Маккейна. Клімкін назвав це "російською шизофренією"

Клімкін вважає, що Росія діє "по Фрейду"
Фото: Pavlo Klimkin / Facebook
Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернув увагу, що в переліку американських громадян, яким Росія заборонила в'їзд у країну, опинився нині покійний сенатор США Джон Маккейн, і заявив у Facebook, що це "не просто ляп".

"У Москві склали список із 963 американців, яким не можна в Росію. Сумніваюся, що хоч у когось із них є бажання колись туди їхати. А включення до списку колишнього сенатора Маккейна, що помер у 2018 році, – це "по Фрейду". Не просто ляп, це російська шизофренія", – написав дипломат.

Він нагадав, що Маккейн називав владу президента РФ Володимира Путіна "бензоколонкою, якою управляє мафія", і "мріяв, щоб ця бензоколонка закрилася, а світ вважав путінський режим злочинною мафією".

"Його мрія почала збуватися, і за це у Москві ненавидять і бояться навіть мертвого Маккейна. Колись у Росії чи у тому, що буде на її місці, будуть вулиці Маккейна і не буде вулиць Путіна. У рамках "дефашизації" це теж буде вирок злочинам цього режиму", – вважає Клімкін.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

У списку персон нон ґрата, опублікованому МЗС РФ, Маккейна розміщено під номером 475. Там зазначено, що американець помер 25 серпня 2018 року.

Скріншот: mid.ru

У списку є й інші вже покійні американці: колишній член Палати представників Конгресу США Елсі Гастінгс (помер 2021 року), ексзаступниця директора розвідувального управління міноборони США Мелісса Дріско (померла 2018 року), екссуддя зі штату Пенсильванія Стівен О' Ніл (помер у 2018 році) та колишній військовий Джеремі Сівітс (помер у січні 2022 року).

Контекст:

21 травня МЗС РФ оголосило персонами нон ґрата 963 американців "у контексті заходів у відповідь на антиросійські санкції, які постійно вводять США, та у зв'язку із надходженням запитів про персональний склад" російського "стоп-листа".

До списку потрапили, зокрема, президент США Джо Байден та його син Гантер, а також державний секретар США Ентоні Блінкен.