"Росія хоче загнати нас у депресію, але лише посилює наш гнів". Кличко прокоментував енергетичний терор РФ

Віталій Кличко: Ми сильні, і Путін не має шансів
Фото: Віталій Кличко / Facebook
Росія намагається залякати українців атаками на енергетичну інфраструктуру, але викликає ще більший гнів, у Кремлі поки не зрозуміли, що український народ не можна перемогти. Про це в інтерв'ю швейцарському виданню 20 Minuten заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Володимир Путін скеровує свої безпілотники проти нашої критичної інфраструктури і руйнує наші системи опалення. Він хоче, щоб ми мерзли взимку. Росія намагається ввести нас у депресію, посіяти хаос у місті, посіяти страх і терор. Але вона досягає протилежного. Внаслідок нищення на нашій батьківщині зростає наш гнів. У Москві не зрозуміли, що іноді можна перемогти армії, але ніколи – народ і націю. Ми сильні, і Путін не має шансів", – заявив Кличко.

Він також розповів, як Київ готується протистояти енергетичному терору Путіна.

"Ми намагаємося протидіяти цьому, розробили різні сценарії і встановили понад тисячу опалювальних локацій по всьому місту. Тут люди можуть поспати й зігрітися. Ми також купили чимало резервних генераторів для шкіл і лікарень. Ми вимкнули ліхтарі. Світлові панелі також вимкнено, і наші електробуси знову працюють на бензині й дизелі. У кожному районі міста щодня на кілька годин вимикають електроенергію. Зима буде непростою, але ми готові", – повідомив мер.

Кличко наголосив, що у нинішній ситуації українські громади допомагають одна іншій, оскільки проблема з електропостачанням – спільна: у країні зруйновано кожну третю електростанцію.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Уранці 31 жовтня російські війська масово атакували територію України, зокрема столицю. Загалом росіяни запустили понад 50 ракет, за даними Повітряних сил України, 44 з них збили.

Відомо про удари РФ по об'єктах інфраструктури у Київській, Запорізькій, Харківській, Черкаській, Кіровоградській, Чернівецькій і Дніпропетровській областях.

Повітряна тривога лунала по всій Україні, після 10.00 її почали поступово скасовувати.

Унаслідок масованих обстрілів критичної інфраструктури в Україні вводять екстрені вимкнення електроенергії, оголосили в Офісі президента.