Росіяни на харківському напрямку тікають із бойових позицій на вкрадених велосипедах, багато хто йде пішки – ГУР Міноборони

Для відходу з бойових позицій окупанти використовують відібрані в місцевого населення велосипеди й моторолери, зазначили в українській розвідці
Фото: depositphotos.com
Російські окупаційні війська без успіху намагалися чинити спротив наступу Збройних сил України (ЗСУ) на харківському напрямку.

Про це 9 вересня у Facebook проінформувало Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

Зазначають, що російські військові обстрілювали позиції ЗСУ з танків та важкої вогнеметної системи "Сонцепьок".

"Утім, зазнали серйозних втрат, залишили позиції й малими групами відійшли назад. Скаржаться на потужний наступ ЗС України, відсутність боєкомплекту й техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані в місцевого населення велосипеди та моторолери. Багато військових іде пішки", – розповіли в розвідці.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 29 серпня повідомила, що ЗСУ на півдні України розпочали наступальні дії за багатьма напрямками. Після цього, 4 вересня, стало відомо про звільнення селища Високопілля в Херсонській області.

Як зазначає Reuters, наступ на півдні України обговорювали кілька тижнів, але подробиці про те, що там відбувається, "мізерні". Наступ у Харківській області агентство називає "несподіваним", але наголошує, що саме там Україна досягла деяких із найзначніших успіхів.

8 вересня президент України Володимир Зеленський офіційно повідомив про звільнення силами оборони України від російських окупантів Балаклії Харківської області. Загалом, за словами Зеленського, із 1 вересня ЗСУ звільнили понад 1 тис. км&³2; території України.