Росіяни обстріляли з мінометів пункт пропуску через кордон у Чернігівській області – ДПСУ

Українську територію біля кордону обстрілювали неодноразово
Фото: dpsu.gov.ua
30 квітня російські війська обстріляли з території РФ українську територію в Чернігівській області, проінформувала Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

"Сьогодні по обіді прикордонники зафіксували обстріл із території Росії в районі українського пункту пропуску "Сеньківка". Ворог здійснив приблизно 40 пострілів із міномета 120-мм калібру", – ідеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що прикордонні наряди не постраждали під час обстрілу з боку агресора.

"Також у небі над українською територією сьогодні зафіксовано польоти дронів. Ворог вів повітряну розвідку прикордонної інфраструктури на ділянці відповідальності відділів прикордонної служби "Гірськ" і "Добрянка", – пояснили у відомстві.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

28 квітня російська армія вже обстрілювала Чернігівську область поблизу Сеньківки. За даними оперативного командування "Північ", противник використовував міномети і гранатомети.

27 квітня Держприкордонслужба України повідомляла про мінометний обстріл Сумської області з території Росії.

29 квітня у ДПСУ поінформували, що у Сумській та Чернігівській областях вводять заборону на наближення до державного кордону ближче ніж на один кілометр.

Контекст:

Частини Чернігівської та Сумської областей було окуповано після масштабного вторгнення Росії 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів. У Генштабі Збройних сил України повідомляли, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на підготовці наступу на сході України, мета якого окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.