Російська Федерація довела, що до людської цивілізації вона не має жодного стосунку – Подоляк

Подоляк: Свобода – безцінна
Фото: Михайло Подоляк / Facebook

Україна вже 67 днів протистоїть масштабній російській агресії, доводячи, що свобода безцінна. Про це заявив у Twitter 1 травня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Україна не просто воює вже 67 днів. Вона щодня наочно та документально доводить світові головне. Свобода – безцінна, а у варварів (РФ) не повинно бути жодного шансу повернутися до довоєнної звички корумпувати, шантажувати та, нарешті, масово вбивати незгодних", – написав він.

У відеозверненні, опублікованому разом із твітом, радник глави ОП зазначає, що Росія довела всьому світу, що справи з нею мати неможливо "ні в бізнесовому, ні в політичному, ні в юридичному – у жодному сенсі".

"Просто тому, що це Російська Федерація. Тому всі витрачені мільярди на лобістів закінчили свою працю. Друге. Російська Федерація довела, що до людської цивілізації вона не має жодного стосунку. Масові вбивства, масові ґвалтування, масові руйнування і гігікання під це – оце і є суть цієї "цивілізації". Якесь варварське середньовіччя. Ми це розуміли раніше, але сьогодні в онлайн-режимі це зрозумів світ", – пояснив Подоляк.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Масштабне вторгнення російських військ в Україну розпочалося 24 лютого під виглядом нібито "демілітаризації" та "денацифікації" України.

На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, після чого на звільнених територіях виявили вбитих мирних жителів, яких окупанти грабували й катували.

Наразі бої тривають на Донбасі, у Харківській області та в південній частині країни поблизу окупованого Криму.

Станом на 1 травня, за даними Генштабу Збройних сил України, втрати російської армії становлять приблизно 23,5 тис. осіб особового складу, понад 1 тис. танків, тисячі бронемашин, сотні артилерійських систем і безпілотників, десятки літаків, вертольотів та іншої бойової й військової техніки, включно з кораблями.