Російські окупанти намагалися штурмувати українські позиції у Миколаївській області – Генштаб ЗСУ

На півдні України окупанти переважно обороняються
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

27 травня російські окупанти провели безуспішну спробу штурму позицій Збройних сил України на південнобузькому напрямку. Про це у Facebook проінформував Генеральний штаб ЗСУ.

"На південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, сковуванні дій наших військ та недопущенні перекидання резервів сил оборони на інші напрямки. Обстрілює наші війська. Здійснив невдалу спробу штурмових дій у районі населеного пункту Любомирівка [Миколаївська область]", – ідеться у повідомленні.

Генштаб ЗСУ підтвердив інформацію про збитий українським винищувачем у Херсонській області російський винищувач Су-35.

"На миколаївському та криворізькому напрямках ворог у рамках логістичного забезпечення та доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, перемістив до Херсонської області автомобільну техніку, бойові броньовані машини та реактивні системи залпового вогню", – пояснили у ЗСУ.

Кораблі Чорноморського флоту Росії в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують, за даними українських військових, "виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала відкриту війну проти України 24 лютого. У РФ війну публічно називають "спецоперацією".

У квітні ЗСУ витіснили окупантів із північних регіонів України, російська армія контролює частину українських територій на півдні та сході.