Російські окупанти випустили сім ракет по Миколаєву, пожежі видно навіть за межею міста

Унаслідок атаки на Миколаїв пошкоджено об'єкти інфраструктури
Фото: ДСНС України / Telegram

Російські окупанти 22 червня обстріляли Миколаїв. Про це у Telegram повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Перервав інспекцію в районі. Повертаюся в місто. Удар по місту сімома ракетами", – написав голова ОВА.

Як повідомляє миколаївське видання "Преступности.НЕТ", перші вибухи у місті пролунали приблизно о 11.00.

У місцях влучення ворожих ракет почалися пожежі, які видно навіть за межею міста.

Унаслідок атаки на Миколаїв пошкоджено об'єкти інфраструктури, зокрема портової галузі, а також житлові будинки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область із першого дня вторгнення, з 24 лютого. На початку війни запеклі бої тривали за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

За словами генерал-майора Дмитра Марченка, який у лютому – березні керував обороною Миколаєва, окупанти планували захопити Миколаїв за сценарієм Маріуполя Донецької області.

16 березня голова Миколаївської обласної державної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що в області українські військовослужбовці "відсунули лінію фронту". 7 квітня Кім заявив, що у Миколаївській області, за винятком кількох сіл на півдні, окупантів майже не залишилося. У травні Кім повідомив, що російські військовослужбовці контролюють Снігурівку (Баштанський район) та прилеглі до неї села.

Окупанти продовжують активно обстрілювати Миколаїв і населені пункти області, влада міста постійно повідомляє про нові жертви та постраждалих.