Російські окупанти вночі обстріляли Миколаївську область, загинуло двоє людей

Обстріли з боку російських загарбників зафіксовано у Баштанському та Миколаївському районах області
Фото: Ганна Замазєєва / Миколаївська обласна рада / Telegram

Російські окупанти минулої ночі завдали ракетного удару по Миколаївській області. Про це 7 червня у Telegram повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

Унаслідок масованого обстрілу міста Баштанка загинуло двоє людей, ще двоє дістали поранення.

Загалом минулої доби у Миколаївській області постраждало 19 людей. Дітей серед поранених немає.

Обстріли з боку російських загарбників зафіксовано у Баштанському та Миколаївському районах області. Також окупанти завдавали ударів і по Миколаєву.

"В основному пошкоджено житлові, адміністративні, соціальні та господарчі будівлі, серед яких є амбулаторія та школа", – зазначила Замазєєва.

У миколаївських лікарнях зараз перебуває 274 особи, які постраждали від обстрілу. Ще 152 потерпілим надали допомогу амбулаторно.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область із першого дня вторгнення, з 24 лютого. На початку вторгнення запеклі бої йшли за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

16 березня голова Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомив, що в області українські військовослужбовці "відсунули лінію фронту". 7 квітня Кім заявив, що у Миколаївській області, за винятком кількох сіл на півдні, окупантів майже не залишилося.

Кім повідомляв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", опублікованому 18 травня, що російські військові захопили Снігурівку (Баштанський район) і прилеглі до неї села.

Окупанти й далі активно обстрілюють Миколаїв та населені пункти області, влада міста постійно повідомляє про нові жертви та постраждалих.