Розвідники отримали від "Метінвесту" техніку нічного бачення на 15 млн грн

Від початку війни "Метінвест" спрямував на допомогу Україні та українцям понад 1,5 млрд грн
Фото: Метінвест / Facebook

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало 120 сучасних тепловізорів, а також високоточні приціли нічного бачення, теплобінокуляри та тепломонокуляри. Партію техніки вартістю 15 млн грн передала розвідникам компанія "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського, повідомили 16 червня у пресслужбі компанії.

Завдяки цій техніці українські розвідники зможуть виявляти живу силу та техніку ворога на дистанціях до трьох кілометрів, росіяни такої оптики не мають і це дає перевагу, пояснили в Міноборони.

"Такі прилади дозволяють бачити машину за три кілометри в повній темряві, а людину – за кілометр вісімсот. Українські війська і спецпризначенці Головного управління розвідки і Сили спеціальних операцій уже сьогодні на крок випереджають агресора з точки зору "очей". Ми їх краще бачимо – і вдень, і вночі", – цитує пресслужба представника пресслужби ГУР МОУ Андрія Юсова.

У "Метінвесті" зазначили, що збирали техніку по всьому світу.

"Тепловізори – і з Болгарії, і з Америки, і з Німеччини ми намагалися зібрати найкраще, що є. У цьому дворі спецпризначенці вже часті гості. Минулого разу тут-таки отримували більше сотні дронів, бронежилети та шоломи з Ізраїлю. Хай поки не вистачає артилерії, але вони точно є армією XXI століття. Акціонер Рінат Леонідович Ахметов поставив завдання всім бізнесам підтримувати армію. Ми й самі проявляємо ініціативу і поставляємо необхідні речі", – заявив керівник офісу генерального директора компанії "Метінвест" Олександр Водовіз.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Компанія "Метінвест" також передала ГУР партію дронів більш ніж на $500 тис., а також 1000 комплектів амуніції спецпризначення. Наприкінці травня група передала військовій частині Нацгвардії України 1000 одиниць засобів захисту та надала Сухопутним військам ЗСУ понад 60 дронів і 50 комплектів приладів нічного бачення та спецкасок загальною вартістю 10 млн грн. Загалом із початку війни "Метінвест" спрямував на допомогу Україні та українцям понад 1,5 млрд грн.